Babyzingen

Ervaar ritme en harmonie
met je baby

Babyzingen is een cursus waarin je als aanstaande of jonge ouder(s)* verschillende tools aangereikt krijgt om je baby rust en structuur te kunnen bieden. Hierbij komen een aantal onderwerpen aan bod:

Wiegenliedje op maat

Samen met Eline ga je op zoek naar een wiegenliedje dat bij jou en je baby past. Dit kan een slaapliedje zijn dat je zelf al kent, een van de liedjes die Eline in haar repertoire heeft, of jouw favoriete liedje dat we samen aanpassen tot jullie persoonlijke wiegenliedje. Het is belangrijk dat je een verbinding voelt met dit liedje en dat het je plezier doet om het te zingen, want je gaat het vaak zingen, heel vaak! De komende weken, maanden en misschien wel jaren wordt dit het liedje waarmee je jouw kindje in slaap helpt en troost.

Kalmerende zangtechniek

Eline leert je hoe je jullie wiegenliedje en andere liedjes zo kan zingen dat je kindje er door kalmeert en rustig bij in slaap valt.

Verschillende wiegtechnieken

Bij een wiegenliedje hoort natuurlijk ook het wiegen zelf. Dit kan je op verschillende manieren doen; lopend of zittend met je baby in je armen, maar er zijn ook technieken die je kunt toepassen terwijl je kindje in bed ligt. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je je kindje wilt leren in een eigen bedje te slapen.

Terugkerende liedjes voor herkenbaarheid en structuur

Babies en jonge kinderen zijn nog niet vertrouwd met onze verbale manier van communiceren. Muziek is een taal die ze echter al vanaf de geboorte (en ver daarvoor) verstaan. Door bij verschillende dagelijkse handelingen steeds dezelfde liedjes te zingen begrijpt jouw kindje al snel waar het aan toe is als jij het slaap-, was-, speel-, eet-, ochtend- of avondliedje zingt. Eline beschikt over een ruim repertoire van passende liedjes voor jou en de baby, samen studeren jullie liedjes in die bij jullie passen.

De rust bewaren en geborgenheid bieden

Eline leert je hoe jij rustig kan blijven als je kindje overstuur is en misschien wel ontroostbaar lijkt te huilen. Terwijl jij voor je kindje zingt help je het zich veilig en geborgen te voelen in deze voor hem of haar volledig nieuwe en nog onbekende wereld. Door de liedjes te herhalen creƫer je houvast en weet je kindje waar het aan toe is in verschillende situaties. Daarnaast werkt zingen positief op de cognitieve en emotionele ontwikkeling en ondersteund het bovendien een veilige hechting; essentieel om jouw kindje op te laten groeien tot een zelfverzekerd en evenwichtig persoon.

Het nabootsen van de baarmoeder

Met behulp van eenvoudige instrumenten leert Eline je het licht en geluid van de baarmoeder na te bootsen. Dit kan ontspannend werken voor zowel je kindje als jou zelf, want ergens dragen wij allemaal deze herinnering aan de tijd in de baarmoeder in ons.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande mail of telefoonnummer.

* Deze cursus is ook geschikt voor gastouders en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven!

Tarieven

Cursus Babyzingen 300 euro
Losse afspraken 75 euro per uur

Afhankelijk van je verzekering wordt een deel vergoed onder Alternatieve Gezondheidszorg.