Eline Louise


Eline is één met haar instrumenten en communiceert via muziek en dans met zichzelf en de wereld om haar heen. Ze laat zich inspireren door de sfeer in een ruimte en speelt vaak intuïtief en geïmproviseerd in het moment. Klank en beweging zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden, iedere beweging krijgt bij haar een klank en iedere klank een beweging.

Eline is muziektherapeute van beroep en heeft haar eigen praktijk voor muziektherapie. Ze is gespecialiseerd in het werken met klankschalen en geeft naast individuele behandelingen ook uiteenlopende workshops met combinaties van muziek, dans, meditatie en yoga. Zo is ze o.a. als workshopleider en muzikante verbonden aan Cosmic Circle en Ecstatic Dance Rotterdam en als docent aan de Samsara Yoga Docentenopleiding. Ook treedt Eline op als violiste en zangeres in verschillende settings en samenwerkingen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de agenda en wie weet tot gauw!

 

Therapeute


Instrumenten zijn voor Eline een verlengstuk van haar lichaam. Ze helpen haar te communiceren met haarzelf, wat er in haar leeft, en met de wereld om haar heen. Door middel van muziek helpt ze mensen naar zichzelf te kijken en luisteren om zo tot inzicht en ontwikkeling te komen.

Al vanaf jonge leeftijd zingt ze en speelt ze viool. Haar nieuwsgierigheid naar andere instrumenten is altijd aanwezig. Het liefst zou ze alle instrumenten ontdekken en hun kwaliteiten inzetten in al haar muzikale activiteiten. Zeker tijdens haar opleiding tot muziektherapeut is het instrumentarium dan ook snel uitgebreid. Op een gegeven moment is haar aandacht getrokken door de klankschaal. Na haar afstuderen besloot ze samen met collega muziektherapeut Erwin Ansems onderzoek te doen naar de werking en toepassing van klankschalen binnen de muziektherapie. Samen hebben ze een geheel nieuwe werkwijze ontwikkeld waarbij de volledige behandeling gegeven wordt met enkel klankschalen. Inmiddels leiden zij ook andere therapeuten op om met deze methode te werken.

Eline werkt vanuit rust en laat veel ruimte voor haar cliënten zodat zij hun proces op hun eigen manier kunnen gaan. Het wezenlijk contact maken en aandacht hebben voor wat er klinkt staan daarbij voorop.

 

Muzikind


Een combinatie van muzikant en kind. De muzikant staat symbool voor de beheersing van het instrument en het kunnen uitdragen van de schoonheid van muziek. Het kind staat symbool voor objectief kunnen kijken en onbevangen durven spelen; ontdekken hoe je een instrument tot klinken kunt brengen zonder daarin belet te worden door het idee dat het op een bepaalde manier hoort of moet. In het dagelijks leven dragen wij ook allemaal zo’n kind (speels, onbevangen, levendig, vrij) en muzikant (controle, beheersing, professionaliteit, doelgericht) in ons. Eline nodigt je uit op zoek te gaan naar het “muzikind” in jezelf en te onderzoeken welke balans voor jou passend is.

 

 

Contact

Heeft u interesse of een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!