Eline Louise

Al vanaf jonge leeftijd weet ik wat ik wil. Toen ik drie jaar was vertelde ik mijn ouders stellig wat ik nodig had; kort haar en een viool! Dat korte haar was zo geregeld. De viool liet helaas wat langer op zich wachten. Vanaf het moment dat ik (eindelijk) mocht spelen was de viool mijn grote liefde en werd zij onderdeel van mijn lichaam; verlengstuk van mijn armen en spreekbuis van mijn hart. Daarnaast zong ik mijn hele jeugd bij een jeugdtheaterkoor en leerde ik mezelf piano spelen.

Op de middelbare school werd duidelijk dat muziek meer was dan alleen mijn hobby. Het conservatorium was een logische volgende stap, maar dit voelde niet als mijn weg. Toen ik de opleiding muziektherapie vond wist ik dat ik mijn plek gevonden had. Bovendien kreeg ik hier uitgebreid de ruimte om mijn honger naar nog meer instrumenten te stillen. Gedurende mijn studie verzamelde ik een volledig instrumentarium bij elkaar en direct na mijn afstuderen, of stiekem al iets eerder, opende ik mijn eigen praktijk; Muzikind.

Terwijl mijn praktijk langzaam groeide werkte ik met regelmaat als invalkracht in de Antroposofische kinderopvang. Hier had ik uitgebreid de tijd om het jonge kind te observeren en te onderzoeken hoe muziek hier van meerwaarde kan zijn. Naast mijn werk op de groep bezocht ik ook meerdere kinderdagverblijven op wekelijkse basis om muziek te maken met de kinderen en leidsters. Zo ontstond een uitgebreid repertoire, aangepast op de cyclus van de natuur en de jaarfeesten.

Op dit moment richt ik mij met Muzikind vooral op het invalwerk als pedagogisch medewerker in de Antroposofische kinderopvang. Ik breng ritme en harmonie in de dag door liedjes die aansluiten bij het dagritme en de activiteiten. Mijn rustige uitstraling maakt dat kindjes zich snel op hun gemak voelen bij mij en met mijn zangstem neem ik iedereen mee in het moment. Voor wat extra rust en ontspanning of juist uitbundige feestvreugde heb ik vaak ook een instrument bij me.
Door mijn therapeutische achtergrond heb ik een rugzak vol werkvormen en ervaring waarmee ik net dat beetje extra aandacht en begeleiding kan bieden voor kindjes die dat nodig hebben. Ik beleef er plezier aan mijn collega’s-voor-één-dag te inspireren.
Het naar bed brengen en in slaap zingen van kindjes die het moeilijk hebben met slapen op de opvang ervaar ik als een geschenk. Ik laat me graag verwonderen door het contact tussen mij en de kinderen.

Naast het werk in de kinderopvang heb ik nog steeds mijn eigen praktijk waar ik cursussen en sessies geef met klankschalen. Dit werk heeft tegenwoordig haar eigen naam en website: Spiegels van de Ziel