Klankbehandelingen


Tijdens een klankbehandeling ervaar je hoe je kan luisteren naar je lichaam, wat daar leeft en hoe jij hier meer mee in contact kan komen. Door letterlijk te luisteren naar wat er klinkt in de muziek krijg je inzicht in hoe je functioneert in het dagelijks leven en wat je daarin eventueel zou willen veranderen. De harmoniserende werking van onder andere de klankschalen helpt bij het creëren van een nieuwe balans.

Voor wie?


Klankbehandelingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan extra aandacht voor zichzelf, inzicht of begeleiding. Dit kan zowel een eenmalige behandeling als een traject betreffen. Klankbehandelingen ondersteunen de ontwikkeling en het herstel van het lichaam: zowel psychisch, sociaal-emotioneel als fysiek.

Voorbeelden van waar tijdens klankbehandelingen onder andere aan of mee gewerkt kan worden zijn:

  • Stress/rusteloosheid
  • Vermoeidheid/gebrek aan vitaliteit
  • Burn-out
  • Slaapproblemen
  • Concentratieproblemen
  • HSP-klachten
  • Levensvragen
  • Fysieke, emotionele, of psychische pijn
  • Onverwerkte of geblokkeerde emoties

Werkwijze


Klankbehandelingen zijn een receptieve vorm van muziektherapie. Tijdens de sessie lig je op een massagetafel terwijl Eline verschillende klankschalen op en rond het lichaam speelt. Deze ‘klankmassage’ nodigt je uit letterlijk te luisteren naar je eigen lichaam. Al tijdens de eerste behandeling krijg je inzicht in wat de klanken jou kunnen vertellen. Met behulp van een gesprek kom je er samen met Eline achter waar jij aan kan en/of wilt werken. Gedurende de behandelingen ontstaan er nieuwe inzichten en ervaringen die meegenomen kunnen worden in het dagelijks leven en zo zorgen voor het gewenste herstel, groei of ontwikkeling.
Eline heeft uitgebreide kennis en ervaring met de werking en toepassing van verschillende klankcombinaties en stelt voor iedereen een unieke sessie samen.

Ervaringen


DSC06446-2 knip IIIFelicia (40 jaar)
Bij Eline in therapie ervaarde ik rust, concentratie en omhulling. Het hielp mij in de eerste plaats mijn focus en basis te hervinden en daarmee te herstellen van een grote overprikkeling. Ik heb de klank therapie ervaren als een ondersteuning in een periode van herstel. Daarbij heeft het voor mij allerlei diepere processen aangeraakt en zou ik het liefst Klankschaal sessies willen volgen ter ondersteuning van mijn balans en algehele ontwikkeling. Voor mij overstijgt het echter hetgeen ik in taal kan omschrijven, het bracht mij levendig in contact met mijn eigen energie, dromen, beelden en hielp mij om de balans in mijn lichaam te verkennen en laten spreken en herstellen. Er was een basis van vertrouwen, speels afstemmen en groei in de therapie die een samenwerking was tussen de instrumenten, Eline en mij.

Man (52 jaar, herstellende van een burn-out)
Ik heb de klankmassages als zeer zuiver ervaren. De schalen geven goed aan wat er is, waar ik sta en wat aandacht nodig heeft of juist niet.

Tarieven en vergoeding


De kosten voor een sessie van 60 minuten bedragen €75.- *

Muziektherapie wordt door de meeste verzekeraars in de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht voor Kunstzinnige Therapie, waar u kunt zien welke verzekering wat vergoed in welk pakket. Dit betreft een overzicht, het is raadzaam om dit ook altijd na te gaan bij de desbetreffende verzekeraar.

Zowel de therapeute als de praktijk beschikken over een AGB-code:
AGB-code therapeute           90-049723
AGB-code praktijk                 90-058113
Tevens is de therapeute met haar praktijk geregistreerd bij de beroepsvereniging NVKToag (www.kunstzinnigetherapie.nl) en de NVAZ (www.nvaz.nl).

*Als u zonder tijdig bericht (24 uur van te voren) niet aanwezig bent bij een geplande sessie wordt deze in rekening gebracht.

Contact

Heeft u interesse of een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!